Rörsvetsning: Expertis och precision för varje projekt

Vi har en bred kompetens inom svetsning och montage av process- och industrirör. Med två fullt utrustade rörverkstäder i Norrköping och Oxelösund har vi kapacitet för både större och mindre projekt. Våra medarbetare har en mycket gedigen och bred kompetens med certifiering enligt SS-EN ISO 9606-1. Företaget är även certifierat enligt SS-EN ISO 3834-2 och har svetsprocedurer i materialgrupp 1, 5, 6 & 8.

Varför välja Ståthöga för ditt rörsvetsprojekt?

Specialiserad expertis

Vår personal består av högt kvalificerade svetsare som specialiserat sig på rörsvetsning. Med djupgående kunskap om olika material och svetstekniker kan vi hantera allt från standardapplikationer till komplexa, skräddarsydda projekt.

Anpassningsbara lösningar

Vi förstår att varje rörsvetsprojekt har unika krav. Ståthöga arbetar nära dig som kund för att utforma anpassade lösningar som perfekt uppfyller dina specifikationer och önskemål. Oavsett omfattning eller komplexitet, är vårt mål att leverera slutprodukter som överträffar dina förväntningar.

Kvalitetsgaranti

Kvalitet är kärnan i allt vi gör. Våra rörsvetsprocesser följer strikta industriella kvalitetsstandarder för att säkerställa att varje svetsfog inte bara är hållbar utan också utförd med högsta precision. Vi använder den senaste svetsteknologin och kvalitetsmaterial för att garantera långvariga resultat.

Flexibilitet och pålitlighet

Ståthöga förstår vikten av tidsramar och budget i projekt. Vi är stolta över vår förmåga att erbjuda flexibla och kostnadseffektiva lösningar utan att kompromissa med kvaliteten. Vår prioritet är att leverera ditt projekt i tid och inom angiven budget.

Omfattande support

Från projektets start till dess slutförande, erbjuder Ståthöga en omfattande support. Vi är här för att ge råd, utföra noggranna förberedelser och säkerställa att hela processen sker smidigt. Vår efterförsäljningsservice ser till att du är helt nöjd med det färdiga arbetet.

Ståthöga kan transformera ditt nästa rörsvetsprojekt genom expertis, dedikation och en oöverträffad nivå av service. För mer information om våra rörsvetstjänster, eller för att diskutera ditt specifika projektbehov, vänligen kontakta oss. Låt oss visa dig varför vi är det föredragna valet för rörsvetsning.

För mer information angående rörsvetsning, ta kontakt med oss så diskuterar vi just dina behov.


Mer information

Tekniker inom rörsvetsning 

Det finns flera svetstekniker som används i rörsvetsning, var och en lämplig för olika typer av material och applikationer. Några av de mest använda metoderna inkluderar: 

 • TIG-svetsning (Tungsten Inert Gas): Denna metod är känd för sin precision och används ofta för att svetsa tunna material eller när en högkvalitativ yta krävs. Den är idealisk för rostfritt stål och aluminium. 
 • MIG-svetsning (Metal Inert Gas): En mångsidig svetsmetod som är lämplig för både tunna och tjocka material. Den är snabbare än TIG-svetsning och används ofta i tillverkningsprocesser. 
 • Stick-svetsning (SMAW): Denna traditionella svetsmetod är robust och flexibel, lämplig för en mängd olika jobb, inklusive de som utförs utomhus eller på svårtillgängliga platser. 
 • Orbitalsvetsning: En automatiserad svetsteknik som är idealisk för högprecisionssvetsning av rör. Detta är särskilt värdefullt inom farmaceutisk och halvledarindustri där renhet och precision är avgörande. 

Tillämpningar av rörsvetsning 

Rörsvetsning används i en rad olika industrier och tillämpningar, till exempel: 

 • Energiproduktion: Inom kraftverk används rörsvetsning för att installera och underhålla ångledningar som transporterar ånga till turbiner. 
 • Petrokemi och olja & gas: Rörledningar som transporterar olja, gas och kemikalier kräver högkvalitativa svetsförbindelser för att förhindra läckage och säkerställa säker drift. 
 • Livsmedelsindustrin: Rörsvetsning används för att installera hygieniska rörsystem som transporterar livsmedelsprodukter eller ingredienser, där renhet och förebyggande av kontaminering är avgörande. 
 • Vattenbehandling och distribution: Svetsade rörledningar används för att transportera vatten till och från behandlingsanläggningar, säkerställa vattenkvalitet och tillgänglighet för samhällen. 

Vikten av kvalifikationer och certifieringar 

På grund av rörsvetsningens kritiska natur i många applikationer, är det viktigt att svetsare som utför denna typ av arbete har rätt kvalifikationer och certifieringar. Detta säkerställer att de förstår de specifika kraven i deras arbete och kan utföra svetsningar som uppfyller eller överträffar industristandarder för kvalitet, hållbarhet och säkerhet. 

Genom att samarbeta med ett företag som Ståthöga, som har omfattande erfarenhet och expertis inom rörsvetsning, kan kunder vara säkra på att deras projekt hanteras med högsta möjliga standarder för kvalitet och professionalism. 

Henrik Nilsson

Henrik Nilsson

Operativ Chef

Oskar Malm

Oskar Malm

Avdelningschef Oxelösund

Oxelösund & Stockholm
Tel: +46 (0)705-95 05 79oskar.malm@stathoga.se

 

Jobba hos oss

Vi söker alltid kompetenta individer till våra verksamheter i Stockholm, Norrköping, Oxelösund och Kisa.

Spontantansökan? Klicka här

Lediga tjänster hittar du här

Våra servicetjänster

 • Industri-VVS
 • Rostfria rör
 • Ångrör
 • Transportrör
 • Tryckkärlsrör
 • Tryckkärl
 • Cisterner
 • Tankar

Verkstäder

verkstadsyta

Nöjda kunder

Ståthöga MA Teknik AB | Tenngatan 6 | 602 23 Norrköping | Tel 011-31 49 50 | info@stathoga.se